Ingredienser
— 500g røkt kjøtt (for eksempel pølse eller bacon)
— 1 medium kålhode, hakket
— 2 store poteter, terninger
— 2 gulrøtter, skivet
— 1 løk, hakket
— 3 hvitløksfedd, finhakket
— 2 laurbærblad
— 1 ts tørket timian
— 1,5 liter kjøttkraft eller vann
— Salt og pepper etter smak
Fremgangsmåte:
1. Brun kjøttet i en stor gryte. Fjern og sett til side.
2. I samme gryte, sautér løk og hvitløk til de er myke. Tilsett gulrøtter og poteter, og stek videre i noen minutter.
3. Tilsett den hakkede kålen, laurbærblad, timian, og kjøttkraft/vann. Kok opp.
4. Legg kjøttet tilbake i gryten. La det småkoke til grønnsakene er møre.
5. Smak til med salt og pepper. Server varm.