Tradisjonelle fylte kålruller
Ingredienser:
- 1 stor kål
- 500g kjøttdeig av svin (eller en blanding av svin og storfe)
- 1 kopp ris
- 2 løk, finhakket
- 3-4 hvitløksfedd, presset
- 2 ss tomatpuré
- Frisk dill og persille, hakket
- Salt og pepper, etter smak
- Paprikapulver, etter smak
- 2-3 ss vegetabilsk olje
- 1-2 laurbærblad
- Rømme (til servering)
Instruksjoner:
- Forbered Kålbladene:
- Kok opp en stor kjele med vann. Skjær ut kjernen av kålen og legg den forsiktig i det kokende vannet.
- Når bladene mykner, skrell dem forsiktig av med en tang. Sett bladene til side for å kjøle seg ned.
- Lag Fyllet:
- I en bolle, bland kjøttdeigen, ukokt ris, finhakket løk, presset hvitløk, halvparten av den hakkede dillen og persillen, salt, pepper og paprikapulver.
- Lag Sarmalene:
- Ta et kålblad og trim den tykke åren i bunnen. Legg en skje av fyllet i midten av bladet.
- Brett inn sidene og rull bladet for å omslutte fyllet. Gjenta med de gjenværende bladene og fyllet.
- Kok Sarmalene:
- I en stor kjele, varm vegetabilsk olje. Legg noen revne kålblader i bunnen.
- Legg sarmalerullene oppå, legg til laurbærblader, resten av dillen og persillen, og klatter med tomatpuré mellom lagene.
- Hell nok vann til å dekke rullene, kok opp og senk deretter varmen til å småkoke.
- Dekk til og kok i 1,5 til 2 timer, til fyllet er kokt og risen er mør.
- Server:
- Server sarmalene varme med en klatt rømme på toppen.
Nyt dine deilige hjemmelagde sarmale! Denne oppskriften bør falle i god jord hos EkoMarkets samfunn, med fokus på tradisjonell og sunn matlaging.