fbpx

Tradisjonelle fylte kålruller

Ingredienser:

  • 1 stor kål
  • 500g kjøttdeig av svin (eller en blanding av svin og storfe)
  • 1 kopp ris
  • 2 løk, finhakket
  • 3-4 hvitløksfedd, presset
  • 2 ss tomatpuré
  • Frisk dill og persille, hakket
  • Salt og pepper, etter smak
  • Paprikapulver, etter smak
  • 2-3 ss vegetabilsk olje
  • 1-2 laurbærblad
  • Rømme (til servering)

Instruksjoner:

  1. Forbered Kålbladene:
    • Kok opp en stor kjele med vann. Skjær ut kjernen av kålen og legg den forsiktig i det kokende vannet.
    • Når bladene mykner, skrell dem forsiktig av med en tang. Sett bladene til side for å kjøle seg ned.
  2. Lag Fyllet:
    • I en bolle, bland kjøttdeigen, ukokt ris, finhakket løk, presset hvitløk, halvparten av den hakkede dillen og persillen, salt, pepper og paprikapulver.
  3. Lag Sarmalene:
    • Ta et kålblad og trim den tykke åren i bunnen. Legg en skje av fyllet i midten av bladet.
    • Brett inn sidene og rull bladet for å omslutte fyllet. Gjenta med de gjenværende bladene og fyllet.
  4. Kok Sarmalene:
    • I en stor kjele, varm vegetabilsk olje. Legg noen revne kålblader i bunnen.
    • Legg sarmalerullene oppå, legg til laurbærblader, resten av dillen og persillen, og klatter med tomatpuré mellom lagene.
    • Hell nok vann til å dekke rullene, kok opp og senk deretter varmen til å småkoke.
    • Dekk til og kok i 1,5 til 2 timer, til fyllet er kokt og risen er mør.
  5. Server:
    • Server sarmalene varme med en klatt rømme på toppen.

Nyt dine deilige hjemmelagde sarmale! Denne oppskriften bør falle i god jord hos EkoMarkets samfunn, med fokus på tradisjonell og sunn matlaging.

We use cookies to give you the best experience.