Oppskrift på Sernik (Polsk Ostekake)
Ingredienser:
- For Bunnen:
- 200g kjeks (f.eks. Digestive)
- 100g smeltet smør
- For Fyllet:
- 500g kremost
- 1 kopp sukker
- 1 ts vaniljeekstrakt
- 4 store egg
- 2 ss hvetemel
- 250g rømme
Instruksjoner:
- Forbered Bunnen:
- Knus kjeksene fint og bland med smeltet smør. Trykk blandingen ned i en smurt kakeform for å danne en jevn bunn.
- Stek i forvarmet ovn på 180°C i ca. 10 minutter. La avkjøle.
- Lag Ostefyllet:
- I en stor bolle, bland kremost og sukker til det er lett og luftig. Tilsett vaniljeekstrakt.
- Pisk inn ett egg om gangen, og deretter hvetemel. Til slutt, rør inn rømme.
- Kombiner og Stek:
- Hell ostefyllet over kjeksbunnen i formen.
- Stek i ovnen ved 180°C i ca. 50-60 minutter, eller til kanten er fast men midten fortsatt er litt ustø.
- Avkjøl og Server:
- La kaken avkjøle i romtemperatur før den settes i kjøleskapet for minst 4 timer, helst over natten.
- Dryss over melis før servering.