fbpx

Oppskrift på Sernik (Polsk Ostekake)

Ingredienser:

  • For Bunnen:
    • 200g kjeks (f.eks. Digestive)
    • 100g smeltet smør
  • For Fyllet:
    • 500g kremost
    • 1 kopp sukker
    • 1 ts vaniljeekstrakt
    • 4 store egg
    • 2 ss hvetemel
    • 250g rømme

Instruksjoner:

  1. Forbered Bunnen:
    • Knus kjeksene fint og bland med smeltet smør. Trykk blandingen ned i en smurt kakeform for å danne en jevn bunn.
    • Stek i forvarmet ovn på 180°C i ca. 10 minutter. La avkjøle.
  2. Lag Ostefyllet:
    • I en stor bolle, bland kremost og sukker til det er lett og luftig. Tilsett vaniljeekstrakt.
    • Pisk inn ett egg om gangen, og deretter hvetemel. Til slutt, rør inn rømme.
  3. Kombiner og Stek:
    • Hell ostefyllet over kjeksbunnen i formen.
    • Stek i ovnen ved 180°C i ca. 50-60 minutter, eller til kanten er fast men midten fortsatt er litt ustø.
  4. Avkjøl og Server:
    • La kaken avkjøle i romtemperatur før den settes i kjøleskapet for minst 4 timer, helst over natten.
    • Dryss over melis før servering.
We use cookies to give you the best experience.